Blog

Zalm is een van de bekendste vissoorten en bij veel mensen geliefd. Zalm bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen en heeft daarom veel goede effecten op je gezondheid. Zalm is ook erg belangrijk voor de aanmaak van Vitamine D. Maar wat doet zalm allemaal met je?

  1. Goed voor je hart. De gezonde visvetten hebben een positieve werking op je hart.

2. Cholesterol verlaging. Omega 3 zorgt ervoor dat je cholesterol verlaagd en laat die stof nu net in zalm zitten.

3. Goed voor je bloedvaten. Een advies is minimaal 2x per week vis te eten. Als je regelmatig zalm eet dan verklein je de kans op een herseninfarct te krijgen.

4. Goed voor je HUID en HAAR. De omega 3 in de zalm zorgt er daarnaast voor dat je huidcellen vocht blokkeren. Dit heeft als gevolg dat de collageen beter geproduceerd wordt.

5. Spieren. In zalm zitten onder andere eiwitten en proteïne. Dit zijn stoffen die je spierstelsel gezond houden. Zalm en ei worden ook vaak gegeten door mensen die graag spieren willen opbouwen of willen behouden.

 

Soms is zalm niet gezond.

Niet iedereen is het er over eens dat zalm zo gezond is. Je moet kritisch zijn als je je zalm uitkiest! Er wordt namelijk ook zalm gekweekt . Deze zalm is bleker van kleur en bevat veel minder voedingsstoffen. Daarnaast voegen ze ook vaak nog groei hormonen toe. Kies dus voor de betere zalm zoals wilde zalm of biologische zalm